kuidas ma sellerimahla tehes ka ühtlasi pauku tegin

Alustada võiks vist sellest, et miks üldse keegi peaks sellerimahla tegema? No vot, meeldib. Mulle tõesti meeldib varssellerist värskelt pressitud mahl koos natukese sidruniga. Selleriga on mul selline huvitav sõprussuhe, et ma ei taha teda näha ega tunda üldjuhul ühegi toidu sees. Sellisel kujul ta mulle EI maitse. Ja kuna ma väga palju aastaid tagasi tegin temaga tutvust just  toidu sees, siis jäi see võrratu looduse and minu poolt edaspidi proovimata kuni ühe kummalise sügiseni, mil mul tekkis tohutu sellerimahlaisu. Täna ma enam ei suuda meenutada, kas sellel oli mingi eellugu ka, seega võib sisuliselt öelda, et lambist. Ma ei mäleta, et ma enne oleks kunagi sellerimahla maitsnudki. Ma ju jälestasin nii tema lõhna kui maitsest. Vaatamata sellele ma läksin ja ostsin teda kohalikust OTT müügipunktist ning kukkusin aga pressima. Lisasin sinna veel õuna, mida tol sügisel oli külluslikult. Ja nii umbes kuu aega järjest jõin ma praktiliselt iga päeva selleri-õunamahla. Siis sai kohalik sellerihooaeg läbi ja poest ma teda enam juurde ei ostnud ning see teema jäi aastateks soiku.

Kui keegi on teist kuulnud sellisest blogist nagu Medical Medium, siis olete ka kindlasti kursis sellega, et sellerimahla soovitatakse seal kahe käe ja suupoolega. Eriti just puhast sellerimahla ning tühjale kõhule. Lisasin ülespoole ka otselingi sellerimahlast rääkivale postitusele. Kes inglise keelt valdavad, saavad ise lugeda, miks see hea on. Hetkel ma seda tõlkima ei hakka, sest näiteks ka siin blogis on sellest põhjalikult ja eesti keeles kirjutet.

Greenis.jpgAga lähme nüüd edasi siis selle minu pealkirja teise poole juurde. Hahaa! Pressin siis mina oma ülimõnusa Greenise aeglase mahlapressiga mahla, kui juhtub, et ajan selle pagana topsi ümber, kus mahl sees. Mis teha, mis läinud see läinud. Koristan enda arvates mahla kokku ja pressin siis edasi kuni laua all käib korralik pauk ja tulesähvakas. Kärsahais ka takkaotsa. Noh, vastus on ses mõttes lollilegi selge, et ega sellerimahl ja elektriseadmed, nagu antud juhul pikendusjuhe, omavahel hästi passi. Ei olnud mina suures tuhinas märganud, et seda va mahla oli ka pikendusjuhtme pesasse tilkunud. Pärast pauku töötas õnneks masin edasi, aga ma ei hakanud riskima ja eemaldasin kõik juhtmed pesadest ning tuleb siis uus osta.

IMG_4473_Fotor.jpg

 

Päeva moraal ei ole kindlasti see, et ära pressi sellerimahla. Pigem ikka nii, et ära ole nii loll kui mina ja korista korralikumalt 😀

 

Natuke mahla jäi õnneks mulle ka. Pigistasin sinna sisse veel pool sidrunit ja sure ära kui hea!

Advertisements

3 thoughts on “kuidas ma sellerimahla tehes ka ühtlasi pauku tegin

Add yours

  1. oh, seda peaks tõesti isegi proovima. Mitte siis pauguga, prooviks ilma 😁 Aga olen tegelikult hoogu võtnud, tahaks värsket mahedat sellerit. Mireille Guiliano ka seda mahla oma raamatus soovitab. Ja julgustav lugeda, et keegi seda nii heaks peab. Enne et saa teada, kui pole ära proovitud. muidu kogub see slow juicer meil niisama tolmu… nüüd siis linna sellerit otsima. Nagu “sibul otsib sellerit” stseen 😀

    Like

    1. Oo jaa, proovi. Mulle meeldib selle soolakas maitse. Nii mônus! Tartus, Tallinnas, Pärnus ja vbl mônes kohas veel saab mahesellerrit Italian Taste kaudu. Facebookis on nad olemas. Ma kasutan ise seda.

      Like

      1. Ah, muidugi, see on mu lemmik koht, kus enne jõule veriapelsine osta!Ja Tartus on nii lahe selle itaalia mehega lobisema jääda, kahju, et ma itaalia keelt ei õpi, saaks keelt praktiseerida 😊 aga tänud siis meelde tuletamast, kohe täna sean sammud sinna letti 😊

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: