kui kartul flirdib lehtkapsaga ehk soe kartulisalat

Kuigi ma kartulit ülearu tihti just ei söö, siis tunnistan, et see maitseb mulle. Jaanipäeval panin nii nalja pärast mõned kartulid suvikõrvitsapeenrasse põhu alla ja juhtuski nii, et augustis sain värsket kartulit süüa. Täna vaatasin neid viimaseid ja otsustasin, et millekski maitsvaks nad saagu. Sedakorda valmis soe kartulisalat.  Leidsin oma varudest lisaks kartulitele veel järgmisi toiduaineid, mida koostisosadena ka kasutasin:

  • punane sibul
  • päikesekuivatatud tomatid, leotatud või õlis
  • lehtkapsas
  • oliivid koos õliga
  • käharpetersell
  • sidrun
  • tšilli
  • Dijon sinep
  • maitseks soola, pipart, balsamicot ja lisandiks koduseid tomateid

Tegemine ise oli lihtsamast lihtsam. Pese kartulid, lõika meelepärasteks viiludeks ja pane keema. Samal ajal haki sibul ning jäta sidrunimahla ning balsamicoga marineeruma. Edasi haki lehtkapsas, päikesekuivatatud tomatid, petersell ja tšilli. Kui kartulid on keenud, siis kurna ning lisa kohe lehtkapsas, kartuliaur teeb ta pisut pehmemaks. Lisa ka sibul, tšilli, petersell, oliivid, tomat ning sinep (ca 2 spl). Maitsesta soola ja pipraga ning lisa meelepärases koguses veel oliiviõli. Mul olid oliivid juba õlis, seega eraldi enam ei pannud. Serveerimisel lõikasin peale veel mõnusaid ja magusaid koduseid tomateid. Ausõna, hästi hea sai!

IMG_3509

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: