hapuoblika-nõgesesupp

Praeguste kuumade ilmadega on kergemat sorti supp mõnus nii põhiroaks kui ka eelroaks. Hapuoblikaid on meil palju. Nõgeseid ka parasjagu. Eks saab neid niisamagi söödud (nii oblikaid kui nõgeseid), kuid mingi hetk turgatas, et neist saab ju ka suppi teha. Mõeldud-tehtud.

Nagu ikka, sündis retsept käepärastest vahenditest ja sellest, mida parasjagu olemas oli. Minu supi sisse läks:

  • suurem peotäis hapuoblikaid;
  • peotäis nõgeselehti;
  • poti järgi kohandatud kogus kartuleid;
  • kirsstomatid;
  • lisandiks keedetud muna ja murulauk;
  • maitsestamiseks soola ja pipart.

Keeda munad kõvaks ja pane jahtuma. Kartulid lõika omale sobiva suurusega kuubikuteks ning pane keema. Hapuoblikad ja nõgeselehed pesin mina sooja veega ning nõrutasin sõelal. Hapublikate varred eemalda ja söö ära! Nõgestega on selline trikk, et kui neid katsuda pealtpoolt ja natuke näppude vahel rullida, siis võib neid edukalt nii töödelda kui süüa. Mina hakkisin oblikad ja nõgeselehed ühes pundis peeneks. Kirsstomatid lõika ka tükkideks. Kui kartulid on parasjagu pehmed, lisa supile oblikad, nõgeselehed ja tomatid ning kuumuta paar minutit. Maitsesta. Serveerides lisa keedetud ja tükeldatud muna ning murulauk. Lihtne, maitsev ja toitev.

fullsizeoutput_b20

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: